Follow me~

02 January 2012

Azam 2012 =)

2012 
23 tahun
tua ke muda?
dah layak kawin ke belum?
hu3
kawin je tahu? 

walau apa2 pun, bagi aku umur itu bukanlah sebarang angka. sbbnya setiap tahun, angka2 itu akan bertambah. melalui pertambahan itu juga aku menilai kematangan yang aku lalui.

hurm. 23 tahun? 23 tahun bagi aku satu titik permulaan ke alam dewasa. kalau tahun lepas 22 tahun dan tahun sebelum itu 21 tahun, baru nak mematangkan diri seiring dengan umur yang masuk 20-an. tapi 23 tahun itu mesti matang ! wajib ! hehe.

resah, gelisah tak senang duduk. tahun ini juga bakal melihat sahabat2 masa diploma dulu akan melangsungkan perkahwinan bersama pasangan terchenta. bukannye jeles. tapi, aku memikirkan siapalah bakal imam aku kelak..? hurm..wondering. bila agak2nya aku akan kawin ek? hihi. tahniah pada sahabat2 exclassmate yang bakal mendirikan masjid tahun ini. InsyaAllah, aku akan meraikan hari kebahagiaan kalian. tak sabar nak tgk wajah2 berseri korg sumer. =)

ini wish list aku utk tahun nie:

1-aku doakan moga2 Allah pertemukan dengan jodohku.
 jika itu perkara yang baik buatku dan Allah tahu apa yg terbaik buat aku. =)


2-of course, wanna be a better muslimah then previous year.


3-aku selalu akan gembirakan hati mak+abah+adik2 aku


4-nak belajar masak. hehe. kantoi tak pandai masak

5-nak berjimat cermat & menabung


6- nak reduce weight dlm 2 kg lagi. hehe. gemuks !


Hehe. InsyaAllah, I can do it !!

Moga, berjalan dengan lancar semuanya. =)




3 comments:

114178(91) said...

ameen sis..moge ade y tbaek utkmu..
http://partsofmalife.blogspot.com/2010/11/pegharapan-seorang-hambamu.html..
sesuai la tok akk..hehe

Norhaliza M said...

tq my dear. insyaAllah terbaek utk kita semua

Syira Rara said...

hai...sy baru je follow blog awak..hehe..kalau sudi singgah la blog sy n follow yea..(^_^)..blh share byk cerita